Články

 

Články budou doplňovány dle aktuálních akcí naší třídy.


Výlet do Anglie

 

 

 

Talet La Sophia 2015 mezinarodní soutěž

David kudrna výhrál 1. místo v kategorii nástroj v mezinarodní

 

 

Sbírka na hiporehabilitaci

V letošním školním roce jsme se rozhodli podpořit občanské sdružení CPK – Chrpa, které se věnuje výcviku koní pro hiporehabilitaci pro ústavy a léčebny v celé České republice.

CPK – Chrpa je nestátní, nezávislé a neziskové občanské sdružení, které vzniklo v roce 2003. Díky sbírkám mohou každý rok připravit až čtyři koně – terapeuty. Hiporehabilitace je moderní metoda, která využívá koně - jeho osobnosti a pohybu jeho hřbetu k rehabilitaci pacientů s různými typy nemocí.

Letošní sbírku na naší škole uspořádali žáci 7. C a díky pedagogům a žákům, kteří si zakoupili pohlednici koní, se vybrala částka 900 Kč, kterou tomuto sdružení pošleme a umožníme tak svým dílem ke zlepšení zdravotního stavu těm, kteří to potřebují.

 

 

 

 

 

Mapa zámořských objevů

 
 

Ať už zalistujete knihou nebo pobrouzdáte internetem a začnete hledat zámořské objevy, narazíte na spoustu map, kde jsou trasy objevitelů zakresleny. My jsme si však řekli, že svět je veliký, tak proč se máme koukat na minimapy a vytvořili jsme si vlastní mapu zámořských objevů. Teď v hodinách plníme úkoly a odpovídáme na otázky, přičemž odpovědi si můžeme najít přímo na naší velkoformátové mapě.

Takže až se budete chtít poučit, přijďte se podívat do třetího podlaží. Přímo v mapě je několik kvízových otázek. Najdete správné odpovědi?

 

                                                 

 

                                                                        Mgr. Ludmila Čoupková

 

 

 

Středověká hostina v 7.C

 

 

Středověk je znám nejen krutými válkami, ale také bohatými hostinami, kde víno teklo proudem a kde se stoly prohýbaly pod tíhou rozličných pochoutek. Dnešní doba nás vede ke zdravému a střídmému stravování. Ale vzhledem k tomu, že středověk byl naše celoroční dějepisné téma, řekli jsme si, že pro jednou hodíme střídmost za hlavu. A tak jsme si udělali středověkou hostinu.

Lavice ve třídě jsme uspořádali do půlkruhu, v čele seděla královna – paní učitelka, po její pravici její významný host – paní asistentka. No a ostatní hráli šlechtu. Jídlo jsme si zpestřili několika středověkými recepty. Je pravda, že dezerty od maminek nebo i od některých žákyň vlastnoručně vyrobené, byly určitě chutnější.

Příští rok nás čeká období novověku. Ten je nechvalně proslulý mimo jiné pálením čarodějnic. Takže přes prázdniny můžou žáci přemýšlet, kdo se dobrovolně přihlásí?!

Mgr. Ludmila Čoupková

 

 

 

Školní výlet 7.C - Baldovec

 
 

Ve dnech 18. až 20. května 2015 jsme celá třída 7.C spolu s panem učitelem Műllerem a paní učitelkou Kruťovou jeli na výlet do Moravského krasu. 

Ubytováni jsme byli v krásném prostředí kempu Baldovec. Během celého výletu jsme zažili spoustu dobrodružství, soutěžili jsme ve střelbě z luku a dalších zajímavých disciplínách. Nejtěžší byla stezka odvahy, kterou někteří z nás zvládli až na druhý pokus. Za splněné úkoly jsme dostávali klíče, ty jsme pak druhý den vyměnili za indicie nutné k nalezení pokladu.

Navštívili jsme také Sloupsko-šošůvské jeskyně. Jde o nejdelší zpřístupněné jeskyně v ČR .

Počasí nám přálo a výlet se perfektně vydařil.

Luboš Kos, 7.C

 

 

 

       Narozeniny Komety

 

 

Školní parlament Horníci rozhodně nezahálí. Organizují pro vás „duhový podzim“. První čtvrtina 27. 11. už je za námi. Tento den slavila své 61. narozeniny Kometa, která má spoustu fanoušků i u nás ve škole. Jak se u nás slavilo? Nejenže byla na většině vyučujících a žácích k vidění bílá a modrá barva, někteří dokonce dorazili v dresech nebo se šálou okolo krku.

Jako každá pořádná narozeninová oslava měla i ta naše zábavný program. O velké přestávce jsme se společně sešli v tělocvičně. Tam vybraní zástupci každé třídy, za mohutného povzbuzování svých spolužáků, stříleli na branku. Vítěz za první stupeň Honza Drábek z 5. A a za druhý stupeň Ríša Urbanec ze 7. C si na památku odnesli modré tričko s logem školy.

Třída 9. B oslavuje Kometu celý rok, protože si sami za pomoci třídní učitelky vymalovali třídu na modro a vytvořili velkolepé logo Komety, které jim teď visí na zdi.

Za uspořádání této zajímavé oslavy narozenin nám zástupce Komety věnuje „volňásky“ na lednový zápas. Zúčastnit se budou moci zejména žáci zapojení do výzdoby třídy 9. B a vítězní střelci, pokud Kometa zápas vyhraje, budou se moci vítězové podívat i do kabiny hokejistů.

Sportu zdar, hokeji obzvlášť. Ať žije Kometa!!!

 

pro video klikněte zde

 

digitárium

 

Už jste byli na brněnské hvězdárně v digitáriu?

Nebyli? Proto takové menší digitárium přijelo přímo k nám do školy. V tělocvičně nás ráno čekala nafouknutá kopule, do které postupně jako do tajemného prostoru za zrcadlem Alenky mizely třídy i se svými učiteli. Uvnitř kopule si mohli všichni pohodlně sednout nebo dokonce i lehnout a sledovat pořad, který se odehrával všude kolem. Občas se odehrával i přímo mezi námi, 3D efekt způsobil, že jsme měli pocit, že něco letí, běží nebo leze přímo na nás! Různé třídy shlédly rozmanité pořady od života stromů počínaje, příběhem o vzniku života nebo o pozorování vesmíru konče.

Tento zážitek si mohli někteří žáci dopřát před Vánoci a na ty, na které se nedostalo, čeká 3D promítání v dubnu po velikonočních prázdninách.

 
 
 
 
Ve fotoalbu si prohlédněte více fotografií